Akü

Başlıca Akü markaları hakkındaki kullanıcı yorumları ve şikayetlerine göz atın, kullanıcı deneyimlerinden yararlanın.

İnci Akü

Yorumlar (1)

Mutlu Akü

Yorumlar (1)

Varta Akü

Yorumlar (1)

Vega Akü

Yorumlar (1)

Yiğit Akü

Yorumlar (1)

Ako Akü

Henüz yorum yok.

Anıl Akü

Henüz yorum yok.

Banner Akü

Henüz yorum yok.

Başak Akü

Henüz yorum yok.

Boss Akü

Henüz yorum yok.

Eas Akü

Henüz yorum yok.

Esan Akü

Henüz yorum yok.

Helden Akü

Henüz yorum yok.

Hugel Akü

Henüz yorum yok.

Jelpower Akü

Henüz yorum yok.

Or-Tec Plus Akü

Henüz yorum yok.

Sapurai Akü

Henüz yorum yok.

Soytürk Akü

Henüz yorum yok.

Tudor Akü

Henüz yorum yok.

Volt Akü

Henüz yorum yok.

Yılmaz Akü

Henüz yorum yok.

Yolcu Elektrik Akü

Henüz yorum yok.

Akü Hakkında

Enerjiyi kimyasal enerji olarak muhafaza eden  elektro kimyasal bir ürün olan akünün oldukça farklı çeşitleri vardır. Elektrik enerjisini kimyasal enerjiye aktaran aküler farklı kullanım alanları ile geniş bir alanda iş görmektedir. Akü ilk anda çalışması için marş motoruna elektrik akımı  verir. Aynı zamanda araç motoru çalışmadığı zamanlarda da aksamlara akım gönderebilmektedir. Kurşun asit, nikel demir, nikel kadmiyum,  gibi metallere göre ayrılan akü çeşitleri vardır. En yaygın olarak kullanılan ve tercih edilen akü tipi kurşun asit aküdür.  Aynı zamanda aküler kuru ve sulu olarak da kendi içinde iki ayrılmaktadır.  Binek araçlar için, motorsikletler için ve endüstriyel kullanım için farklı kapasitede ve çeşitlilikte de aküler vardır. Akü seçiminde hangi alanda kullanacağınız, hangi araçta kullanacağınız ve hangi sürede kullanacağınız gibi bireysel tercihlerinize göre tercih etmeniz gerekmektedir.

Start & Stop Akü Nedir?

Start stop akü en yalın hali ile araç hareket etmezken kendini kapayan ve gereksiz enerji harcamayarak akünün deşarj olmasını engelleyen bir mekanizma ile çalışan akü çeşididir. En son teknoloji ile üretimine başlanılan start stop aküler, son model araçlarda tercih edilmesi ile popülerliğini arttırmıştır. Ancak standart akülerden daha maliyetli olarak üretilen start stop aküler enerji tasarrufu sağlaması sebebi ile yine de oldukça tercih edilir olmuştur. Standart bir akünün ömrü normal şartlar altında 5 6 yıldır, genel olarak akü firmaları ürünlerine 2 yıl garanti sağlamaktadır.

En Çok Tercih Edilen Akü Markaları Nelerdir?

En kaliteli ve en tercih edilen akü markalarını sizler için derlediğimiz Gelbaba şikayet ve tüketici deneyimleri sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Yerli ve yabancı birçok marka hakkında hem firma bilgilerine erişebilecek hem de markaları kullanan ziyaretçilerimizin kullanıcı yorumları ile birçok bilgiye erişebileceksiniz. Birbirinden farklı standartlarda ve teknolojide üretilmiş, farklı kullanım alanları olan, farklı sistemler ile çalışan aküler hakkında, tüm detayları web sitemizi inceleyerek öğrenebileceksiniz. Akü seçimi ve akü bakımı hakkında birbirinden faydalı bilgiler için sitemizi inceleyebilir ve hatta sizler de deneyimlediğiniz akü markaları ve çeşitleri hakkında düşüncelerinizi bizlere ileterek deneyimlerinizden binlerce kişinin faydalanmasını sağlayabileceğiniz gibi yaşamış olduğunuz mağduriyetleri marka yöneticilerine daha hızlı ve etkin bir yolla duyurarak hızlı bir şekilde çözüm bulma şansını yakalayabilirsiniz. Akü tercihlerinizi  aynı zamanda değişiklik yaptığınız akü özelliğinde olmasına dikkat ederek de tercih edebilirsiniz.

Akü Bakımı Nasıl Yapılır?

Akü nasıl şarj edilir? Yarım saat dinlendirilen bir akü maksimum  seviyede şarj olur. Akü nasıl takviye edilir? Akü bitmesi  ve yolda kalınması durumunda tercih edilen bir yöntem olan akü takviyesi, bir aküden bir başka aküye bağlantı kurularak (akülerin aynı amper olması durumunda) yapılmaktadır. Motorlar öncelikle tamamen kapatılır ve boşalmış akü (+) terminaline dolu akünün (+) terminalinden bağlantı kurulur, daha sonra kablonun siyah ucu dolu olan akünün (-) terminaline diğer ucu boşalmış akülü aracın kaportasındaki herhangi bir metal aksamına bağlanır. dolu akü çalıştırılır ve aküler eşitlenir. Aküler Donar mı? Soğuk havalarda özellikle hava derecesinin eksi derecelere düştüğü kış aylarında aküler donabilir. Tam şarjlı aküler - 70 derecelere kadar donmazken şarjı boşalan aküler 0 derecede donmaya başlayabilir. Bu sebeple akülerin kış şartlarında maksimum şarj seviyesinde tutmak önemlidir. Akü saklama konusuna değinmek gerekirse Ca- Ca şarj gerektirmeyen aküler 6 ay, hibrit aküler 3 au şarjını kaybetmeden depolanabilmektedir. Aküleri deşarj olmuş şekilde saklamak ömürlerini kısaltır ve hasar görme ihtimalleri artar. Bu sebeple 27 derecenin altında  sulu akümülatörleri altı ay, 27 derecenin üstünde ise 3 ay depolayabilirsiniz.