Danışmanlık

Başlıca Danışmanlık markaları hakkındaki kullanıcı yorumları ve şikayetlerine göz atın, kullanıcı deneyimlerinden yararlanın.

Danışmanlık Hakkında

Danışmanlık ne demek? Öncelikle danışmanlığın tanımı yapacak olursak, bir alanda uzmanlaşmış kişilerin, o konuda bilgi alması hizmetine denir, Yalnızca bir alanda uzmanlaşmış ve yeterliliklere sahip kişilere danışman denmektedir.  Danışmanlık birinden yardım istemek ve tavsiye almak zannedilse de,  kişinin yeterli uzmanlığa ve donanıma sahip olması, bunu belgelerle ispatlaması gerekmektedir. Son zamanlarda kurumsal firmaların ya da kişilerin birçok alanda danışmanlığa ihtiyacı doğmuş ve danışmanlık firmalarında artış gerçekleşmiştir. Avrupa birliği fonları ve hibelerini kırsal kalkınma alanında kullanabilmek için hazırlanan projelerde kişilerin yeterli bilgisi ve zamanı olmadığı durumlarda danışmanlık firmalarından proje oluşturmak için danışmanlık almaktadır. Ya da en çok bilinen hali ile yatırım danışmanlığı oldukça talep edilen bir danışmanlık türüdür.

Danışmanlık Hizmet Alanları Nelerdir?

Danışmanlığın tek bir alanda uzmanlık gerektirmesi, doğal olarak farklı danışman uzmanları ve farklı hizmet alanlarını da beraberinde getirmektedir. Kişilerin ihtiyaç duyduğu hizmetler ve Türkiye de en çok  talep edilen danışmanlık hizmet alanları arasında; Yönetim Danışmanlığı, Üretim Danışmanlığı, Eğitim Danışmanlığı, Bilişim Danışmanlığı, Pazarlama Danışmanlığı,  Yatırım Danışmanlığı, Ar- Ge Danışmanlığı,  Proje ve Yönetim Danışmanlığı, Finans Ve Muhasebe Danışmanlığı, Hukuk Danışmanlığı, Fizibilite ve İş Planı Hazırlama Danışmanlığı, İdari Yönetim Danışmanlığı, Marka ve Patent Danışmanlığı, Anahtar Teslim Fabrika Kurulumu ve Makine Yerleşimi Danışmanlığı, İnsan Kaynakları Danışmanlığı, Uluslararası İşlemler Danışmanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu Danışmanlığı,  Hibe Ve Fon Danışmanlığı IPARD Danışmanlığı   ve bunun gibi birçok farklı danışmanlık vardır.  İşimiz, şirketimiz ya da kendimiz için danışmanlık firması arayışlarımızda dikkat etmemiz gereken birçok farklı kriter vardır. Bunların başında işinde uzman ve yeterli personelin olup olmadığı, daha önce yaptıkları hizmetler, organizasyon ve kurumsal yapının şekli, tecrübe süreleri gibi kriterler de mevcuttur.

Danışmanlar Ne İş Yapar?

Danışmanlar, kendi uzmanlık alanlarında kişilere verimli çalışma planı, verimli çalışma sistemi, ve en iyi kararlar konusunda hizmetler vermektedir. işletmenin büyümesi, yeni bir yatırım, yeni bir oluşum, yada şirketin organizasyon yapısındaki gerekli değişiklikler, hukuksal sorunlar gibi farklı alanlarda en doğru kararı, en kârlı şekilde vermek için hizmet verirler.

Danışmanlık Ücretleri Nelerdir?

Ne yazık ki hizmet sektörü fiziksel bir ürün olmadığı için, kişilerin fikirleri, tüm eğitim ve bilgi birikim aktarmalarının ücreti hizmet alıcısı için oldukça basit görülmekte ve ücretler ne olursa olsun çok fazla bulunmaktadır. Oysaki danışmanlık alınacak konuda önemli ve en işe yarar fikirleri tüm tecrübe ve yılların eğitim emeği ile aktarılması oldukça değerli bir soyut üründür. Danışmanlık ücretleri, danışmanlık verilen hizmet noktasında farklılık gösterebilmektedir. Hukuk danışmanlığı ücretleri konusuna göre 200 ilâ 10000 TL arasında değişebilmekte ilken, Eğitim danışmanlığı hizmetleri daha uygun fiyatlı ve daha kısa aralıklarda olmaktadır. Şirket kurmak için alınan danışmanlık ücreti ortalama olarak 2000 TL iken, hibe projelerinde projenin sonuçlanmasından elde edilecek kârın yüzdesi olarak hesaplanmaktadır. Vergi danışmanlığı, kurumsal danışmanlık ve daha birçok ürün ve hizmette ücret ve tarifler kişilerin tecrübesi, referansları ve danışmanlık verdiği konunun karmaşıklığı üzerinden değişkenlik gösterebilmektedir. Danışmanlık şirketleri, danışmanlık alanları ve danışmanlık ücretleri ile ilgili olarak tüm deneyimlerini Gelbaba sitemize yazan kişilerin mesajları ile aradığınız her konuda yeterli ve güncel bilgiye erişebileceksiniz. Ayrıca sizler de tüm deneyimlerinizi sitemize yazarak bu oluşumda yerinizi alabilirsiniz.