Yazılım

Başlıca Yazılım markaları hakkındaki kullanıcı yorumları ve şikayetlerine göz atın, kullanıcı deneyimlerinden yararlanın.

Ticimax

Yorumlar (7)

Betconstruct

Yorumlar (6)

Pronet Gaming

Yorumlar (6)

Everymatrix

Yorumlar (4)

Hosting Dünyam

Yorumlar (3)

Netent

Yorumlar (3)

Famy.App

Yorumlar (2)

Osd Hosting

Yorumlar (2)

Softpera

Yorumlar (2)

Akınsoft

Yorumlar (1)

Barsoft

Yorumlar (1)

Betcont

Yorumlar (1)

Class Bilişim

Yorumlar (1)

Evolution

Yorumlar (1)

Prapazar

Yorumlar (1)

Valve

Yorumlar (1)

Viber

Yorumlar (1)

Wetransfer

Yorumlar (1)

Whatsapp

Yorumlar (1)

1Host1.Com

Henüz yorum yok.

3Gen Teknoloji

Henüz yorum yok.

AccuWeather

Henüz yorum yok.

Adgager

Henüz yorum yok.

Yazılım Hakkında

Programların ya da bilgisayarların belirli kodlarla işlevlerini yerine getiren, bilgisayara ne yapacağını ileten komutlar dizisinin genel adına yazılım denir. Yazılım son günlerde popülerliğini arttırmış ve önemi artık herkes tarafından bilinmektedir. Artık kodlama eğitimleri  eğitim kurumları tarafından okul öncesi çocukların dahi eğitim müfredatları arasında yerini almıştır. Veliler ise çocuklarını kodlama eğitimi olan okullara gönderme eğilimi göstermektedir.  Yazılım iki ayrı çeşidi ile bilinmektedir. Birincisi sistem yazılımı diğeri ise uygulama yazılımıdır.  Ne olduklarını ve ne işe yaradıklarını ayrı ayrı incelemek gerekirse
Sistem yazılımları : Sistem yazılımı diğer uygulama yazılımlarına hizmet sağlamak adına ya da çalışabilecekleri ortam sağlamak üzere tasarlanmış yazılımlardır. İşletim sistemleri donanım sürücüleri sistem yazılımlarına örnek olarak verilebilir.
Uygulama yazılımları: Uygulama yazılımları ise bilgisayarların anlayabildiği komutlar bütünüdür. Programlama dilleri ile  tasarlanan uygulamalar yazılımın bir çeşididir. En basit olarak bir bilgisayar ortamındaki hesap makinesi, ya da telefonumuza indirdiğimiz bir uygulama yazılımdır ve programlama kodlarından oluşmaktadır. En yaygın olarak kullanılan yazılım dillerinden bazıları C, C++, C#, java, Phython, JavaScript, Cobol, Perl, PHP, Delphi, Fortran, Swift dir. En çok kullanılan  uygulama kodları olan bu diller yazılımcılar için ayrı ayrı uzmanlık gerektirse de hepsini bilenler ve oldukça iyi kullanan birçok kişiler vardır. Kodlama  için en çok tercih edilen diller iş başvurularında da ilk aranan kriter olarak öne çıkmaktadır. Artık her şeyin elektronik ve teknolojik olarak bir dünyaya evrilmesi ile kodlama öğrenme ve bunu meslek edinme de oldukça artmıştır. Günümüzde artık artık her firmanın ve ve web sitesinin mobil uygulaması vardır ve bu mobil uygulamalar kodlama ile  yapılmaktadır. Yazılım uzmanlarının artan iş hacimleri ve analitik beceleri artık sadece ülkemizde değil tüm dünyada kodlama öğrenme yaşını okul öncesine kadar çekmiştir.

Yazılım Öğrenme

Yazımızın başında da belirttiğimiz üzere artık yazılım yani kodlama birçok özel okulda, okul öncesi eğitimin bir parçası haline gelmiştir ve devlet okullarında ise imkanlar dahilinde seçmeli ders içeriğinde çocukların ders programına eklenmektedir. Yazılım ve kodlama için Liselerin ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde eğitimleri  verilse de yazılımcı olmak daha doğrusu iyi bir yazılımcı olmak için diplamadan fazlası gereklidir. Piyasadaki birçok "iyi" yazılımcı üniversite mezunu değildir.  Kendini geliştiren ve yaptığı işe hakim olan birçok kişi için yazılım öğrenme yalnızca eğitim kurumlarından ibaret değildir. Birçok online eğitim içeriği ya da youtube kanallarında dahi sıfırdan yazılım öğrenmek mümkün ve oldukça talep görmektedir. Bir çoğu imkanı ya da zamanı olmayan kişilere yaşları ve koşulları ne olursa olsun en iyi şekilde ve sıfırdan  başarılı bir şekilde yazılım öğretmektedir. Kişiler yazılım öğrenerek dünyaca ünlü teknoloji firmalarında iş imkanı yakalayabilmekte ve kariyerlerinde oldukça büyük bir adım atmakta birçok kişi ise kendi yazılım şirketlerini kurarak proje bazlı çalışmalarını sürdürmektedir.

Geleceğin Yazılım Dili

Yazılımcıların ve teknoloji meraklıların en sık kullandığı ve birçok sektörde en çok tercih edilen yazılım dillerini incelediğimizde ilk sırada JavaScript olduğunu görmekteyiz. Yazılımcıların ve geliştiricilerin en çok bildiği ve kullandığı dil olan javascript birçok alanda tercih edilmektedir. Web siteleri için olmazsa olmaz olan HTML ise yine yine temel dillerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır.  Yine SQL veri tabanı yönetimi olarak  tercih edilmektedir. Bash ise işlemlerin otomatikleşmesi için sıklıkla kullanılmaktadır. Gelbaba ekibi olarak sizler için büyük bir özenle hazırladığımız kategoriler ve o kategoriler içerisindeki firmalar, markalar ve uygulamaları inceleyebilirsiniz. Merak ettiğiniz konularda güncel bilgilere erişebilecek ve kullanıcı deneyimleri ile oldukça önemli detaylar elde edebileceksiniz.

Yazılım Firmaları Hakkında

Yazılım şirketleri kendi aralarında farklı hizmet kollarına ayrılmaktadırlar. Oyun yazılım şirketleri ve web site ve e-ticaret  yazılım firmaları farklı alanlarda hizmet üretirler ve personelleri de kendi içlerinde farklı uzmanlık alanlarına sahiptir. Ülkemizde birçok yerli yazılım firması vardır ve oldukça başarılı girişimci örnekleriyle dünyaca ünlü referanslarıyla gurur kaynağı olmuşlardır. Yurtiçinde  hizmet veren ve en çok tercih edilen yazılım firmalarını sizler için Yazılım kategorisi altında düzenleyerek, deneyim sahibi kişilerin yorumlarını ve şikayetlerini paylaşmalarını amaçladık. Bu sayede firmalar hakkında bilgi almak isteyen diğer ziyaretçilerimiz de  bu bilgilerden faydalanabilmesini umuyoruz. Türkiye'de en çok bilinen firmalar arasında; Softpera, Akınsoft, Ticimax, Valve gibi isimler yer almaktadır. Tüm bu firmalar hakkında Gelbaba ile kullanıcı deneyimlerinden faydalanarak bilgi sahibi olabilirsiniz.